În anul în care împlinim 100 de ani de existență ca stat, se denigrează această țară printr-o amplă defăimare a națiunii noastre pe plan extern de către niște cetățeni lipsiți de absolut orice are legătură cu sentimentele de dragoste de țară.

Istoria naținii românești se aseamănă puternic cu efectul boomerang al Instagram. În urmă cu câteva secole, conducătorii principatelor românești aflați în dificultate în ceea ce privește boierimea sau poporul, obișnuiau să meargă să plângă pe la Înalta Poartă despre faptul că liderul are niște probleme pe care e incapabil a le remedia. Pașa trimitea soli și făcea ordine în țara voievodului. Asta s-a întâmplat în toată perioada de dominație a Imperiului Otoman sau în perioada de ocupație a imperiului Austro-Ungar. Conducătorii  români, în marea lor majoritate, au avut probleme interne pe care le-au exteriorizat către marile puteri, de multe ori, în detrimentul țării, pentru a-și apăra propria poziția amenințată pe plan intern.

Unii lideri politici moderni ai acestui popor și-au făcut un obicei din a umbla pe la Înalta Poartă de la Bruxelles unde reclamă faptul că un coleg i-a băgat gumă în păr, cam la fel ca și în clasa a V-a.

Îmi aduc aminte de Ephialtes, un fel de Macovei în varianta spartană, frustrat de faptul că era inapt de luptă, care mânat de invidie, își trădează poporul în fața puternicei armate persane conduse de Xerxes. La fel își trădează Monica, Cătălin, Klaus și alți lideri politici ai României moderne poporul pe la Bruxelles. Acești inapți aruncă cu noroi în propria țară invocând incapacitatea actualului guvern, în general, și mă întreb de ce trebuie să fim considerați ciuma Europei strict din cauza faptului că incompetenții enumerați mai sus nu sunt capabili să câștige niște alegeri? De ce eu, ca și simplu cetățean, sunt privit prin Europa drept un om inferior?

Stimabili înalți reprezentanți ai statului, care obișnuiți să plângeți pe la Bruxelles, este total amoral a-ți împrăștia gunoiul printre vecini, problemele interne se rezolvă intern. Nu știu dacă s-a întamplat vreodată să îi auzim pe oponenții politici ai lui Macron, pe ai lui Merkel sau pe ai lui Orban să meargă la Înalta Poartă a Bruxellesului, să își spele rufele în plenul Parlamentului European sau pe scările oricărei alte instituții Europene. Acest obicei caracteristic oamenilor mărunți denotă amatorismul politic al acestor forme de viață lipsite de încrederea în propria capacitate de guvernare, care au ajuns în poziții înalte prin același lins al clanțelor pe care îl reclamă vis-a-vis de puterea pe care o blamează atât de profund.

Cel mai mult suferă oamenii nevinovați, care merg ca și simplii turiști în Europa și sunt luați în râs de străini pentru modul infantil și imatur prin care politicienii români rezolvă problemele interne, mergând precum un copil răzgâiat să dea cu pâra.

Când s-a mai văzut un președinte de țară care să își numească propria patrie incapabilă de a prelua o responsabilitate atât de mare precum președinția Consiliului Uniunii Europene? Umilința supremă vine din partea Finlandei, oferindu-se să preia ei această atribuție dacă noi nu suntem vrednici.

Vă mulțumesc, dragi lideri ai republicii pentru onoarea pe care ne-o faceți, de a ne simții precum niște ființe imunde. Mulțumim că mergem prin Europa cu capul plecat de rușinea pe care ne faceți să o simțim. Și nu este un argument faptul că actuala guvernare este vinovată, procedați la fel de când am scăpat de sub jugul comunist. Problema actualei guvernări este în fapt, incapacitatea opoziției de a fi mai buni.

Afirmația președintelui României, potrivit căreia țara noastră nu este pregătită în a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene ar trebui să vină la braț cu demisia domniei sale. Indiferent dacă România este sau nu este capabilă de acest lucru, Klaus Werner Iohannis trebuie să facă tot ceea ce este necesar pentru a ajuta la înfăptuirea acestei îndatoriri pe care o avem ca națiune. Ar trebui să reprezinte interesele națiunii, și nu pe cele personale, referindu-mă la a-și pune un guvern convenabil domniei sale.

Mulțumesc încă odată, dragă Werner că mă faci să mă simt mândru că sunt român, atât de mândru încât pe unde voi mai merge voi spune că sunt african. Vă recomand și dumneavoastră, dar și alaiului care vă poartă mesajele mizerabile să recitați în cor celebra poezie a lui Mihai Eminescu Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie…poate, poate învățați după 2000 de ani de tradare și de lins clanțe sau sfori de cort, să rezolvați problemele din popria ogradă în interiorul granițelor noastre…

Domnule Klaus Werner Iohannis, oamenii pe care îi reprezentați, cel puțin prin funcția pe care o dețineți, merită niște scuze și eventual să vă predați mandatul dacă nu vă regăsiți în spiritul național al acestei țări. Ați primit un mandat în a reprezenta România din partea unor cetățeni, nu sunteți nici unsul lui Dumnezeu și nici nu v-a plantat Europa în fruntea României. Cu părere de rău, mi se pare că urâți Romania, cu toate că România vă iubește.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *