Ieri, organizația de tineret a Partidului Național Liberal a declanșat un adevărat tămbălău dintr-o profundă lipsă de judecată sau de educație, poate ambele. Ei, tinerii liberali, au criticat într-un mod total penibil o întreagă generație a țării noastre, una din care fac parte chiar părinții unora din ei. Conform decretului 770 din 1966, chiar și eu, care m-am născut în 1988, aș putea să mă încadrez printre aceștia, deși, ca vârstă nu corespund fiind născut în ultima tură, să zicem, de decreței, dar personal nu mă simt lezat de comunicarea delirantă a tinerilor liberali care au spus că „decreţeii nu vor reuşi să facă mişto de Dăncilă pentru că nu sunt funny”.

În primul rând decrețeii sunt aceia care au redat libertatea acestei țări, ei au fost revoluționarii din 1989. Noi nu am fi înstare să facem ce au făcut ei atunci, ne-am băga îndată sub fusta mamei și am plânge ca vin tancurile, noi nefăcând armata. Ne refugiem în studii, facem masterate peste masterate și doctorate peste doctorate doar pentru a nu ne lua viața în propriile mâini, unele studii neregăsinduși aplicarea în câmpul muncii (îmi prezint scuzele față de cei care le fac din pasiune sau din dorința de a oferi ceva omenirii, nu doar din motivele expuse mai înainte).

Dragi tineri liberali, părinții voștri sunt decreței, aceia care vă întrețin sunt decreței, iar fără ei nu ați fi ajuns prin Parlamentul României la asemenea vârste fragede. De asemenea, sunt foarte mari șanse ca cei care sunteți în vreun cabinet parlamentar sau care sunteți prin preajma unora din organizația mare din partidul pe care îl reprezentați, să fie decreței. Era mai oportun să vă faceți voi un partid fără decreței, dar nu cred că ați fi fost capabili să organizați așa ceva, ar fi fost nevoie, desigur, de un decrețel care să vă organizeze. Dar acesta e alt subiect.

Esența greșelii voastre este faptul că, de la niște tineri politicieni care ar trebui să reprezinte viitorul politicii românești, acesta fiind un motiv real pentru care AR TREBUI SĂ PLECĂM DIN ROMÂNIA (dacă voi veți fi viitorul, cred că e mai bine să plecăm cu toții de aici să vă lăsăm singuri), oamenii așteaptă altceva înafară de niște vorbe jignitoare și stupide, îndemnuri la ură și discriminare sau orice alte imbecilități cu care ne-au obișnuit deja alți politicieni. România are nevoie, mai mult ca oricând, de unitate și solidaritate. Noi tinerii ar trebui să susținem schimbarea pe care ne-o dorim, dar dând un exemplu de bun simț și de toleranță, nu ură și dezbinare. Conflictul între generații ar trebui oferit trecutului și să învățăm să luăm ce e bun de la toate generațiile, puritatea de la tineri, vitalitatea și puterea de muncă de la decreței și înțelepciunea de la seniorii societății, da, acei seniori de care râdeți că nu au dinți sau că își “vând” votul pentru o plasă…își “vând” votul pentru ceva în ce cred ei, pentru ceva ce le oferă o perspectivă, oamenii aceia au trecut de un război mondial, de un război rece, de niște decenii de comunism, niște ani ai fricii și ai incertitudinii, de niște perioade realmente dificile și groaznice. Este oribil ca niște oameni care au trăit asemenea vremuri, ajungând la bătrânețe, să fie nevoiți să suporte criticile unor mucoși pentru care toată viața se rezuma la Facebook și la mofturi jalnice. Dar voi din orgoliu, care apropo e un semn al prostiei crase, ați fi înstare să vă înecați mai bine decât să acceptați un colac de la adversar.

O societate se compune din tineri, adulți și vârstnici la un loc, se cheamă schimbul de generații, nu exterminarea generațiilor, nu ar trebui să fim nici naziști, nici extremiști. Sunt profund dezamăgit că o fată cum e Mara Mareș, cu studii la Oxford și la Universitatea din Londra, are un asemenea gen de discurs, mai mult, dă dovadă că toată educația “aleasă” a fost degeaba. Sunt convins că un decrețel, anume tatăl ei, este foarte dezamăgit de opiniile ei, eu personal aș fi.

Dragi tineri liberali, voi știți ce a însemnat Decretul 770 din 1966? Aveți idee ce au însemnat pentru femeile din România cei 24 de ani din 1966 până la căderea comunismului din 1989? Sunt convins că habar nu aveți. Ar trebui să citiți puțin înainte de a lansa asemenea inepții în spațiul public. Vă fac o sinteză (aici e un link de unde vă mai puteți documenta, același din care fac parte punctele de mai jos), pe liniuțe, poate vă e mai ușor să citiți:

  • “În această perioadă peste 10.000 de femei au murit din cauza avorturilor ilegale, deşi numărul este probabil mult mai mare, acestea fiind doar datele înregistrate oficial”;
  • “au venit pe lume peste 2 milioane de copii – “decreţeii”, cum au fost porecliţi ulterior – copii născuţi nu din dragoste, ci din frică, lăsaţi să trăiască doar pentru că părinţii lor s-au temut să vor plăti cu viaţa sau cu libertatea dacă vor încerca să scape de ei, mulți dintre ei sunt oamenii de succes de astăzi, dar sunt mulți dintre ei care au sfârșit în chinuri din cauza unor boli sau unor handicapuri”;
  • “femeile care rămâneau însărcinate fără să vrea apelau în disperare de cauză la leacuri băbeşti şi sufereau de obicei singure acasă. Mutau mobila, făceau băi reci sau foarte fierbinţi, foloseau diferite plante sau chiar îşi introduceau muştar sau suc de lămâie în vagin, efectele fiind, evident, îngrozitoare pentru sănătate, iar multe din aceste încercări, extrem de dureroase, erau zadarnice şi atunci femeia ajungea, ca ultimă soluţie, la bătrâne sau la măcelari ori mecanici, care se ofereau să le scape de sarcina nedorită, pe masa din bucutărie, contra unei sume frumoase de bani”;
  • “Femeile care lucrau în întreprinderi erau obligate să facă anual un control ginecologic, iar medicul consemna orice semn care ar fi putut indica sarcina sau un avort. Cele care erau gravide urmau să fie monitorizate lunar până când năşteau”;

În concluzie, dragi tineri liberali, când mai aveți accese de euforie sau când vă credeți superiori pe spatele părinților, să aveți în vedere faptul că e indicat, mai ales când sunteți în politică, să citiți, să învățați și să nu vă opriți din asta niciodată, iar cel mai important, să nu faceți ca Mara Mareș, să vă lăsați duși de valul studiilor făcute în Marea Britanie și să vă dați aere de “upper class society” pe simplul considerent că ați avut norocul să vă nașteți într-o familie de decreței care au realizat ceva în viața asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *