Turul al II-lea al alegerilor prezidențiale a demonstrat clar faptul ca PSD are nevoie de o reformă, de o selecție mult mai bună a oamenilor pe care îi scoate în prima linie. Valorile social-democrației s-au pierdut de ceva vreme. În general, partea de stânga a politicii este reprezentată de intelectualitate.

Faptul că au fost promovate personalități cu o valoare intelectuală limitată se vede în rezultatul de ieri, cele mai slabe rezultate din ultimii 30 de ani în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale. După eșecul de la alegerile europarlamentare din luna mai era înțelept să se caute vinovați în cadrul conducerii centrale, și nu în filiale. Ei bine, rezultatul de ieri confirmă acest lucru.

Cât despre județul Cluj, experimentul politic eșuat făcut de trio-ul luminat, atins de lumina universului în creștetul capului, prin numirea în funcția de președinte al filialei județene Cluj a unui cetățean care bea spirt “Mona”, care jignește constant cetățenii de ani de zile, consideră clujenii “niște țărănoi”, iar pe nevestele acestora “niște curveturi”, însă nu îi iartă nici pe copiii acestora numindu-i “circopiteci”, cum Dumnezeu să câștigi simpatia oamenilor? Acest circar, pseudo-ziarist șantajist, devenit politruc, demonstrează ca nu are nici cea mai vagă idee despre cum se conduce o filială județeană, excluzând membrii pe capete, amenințând primari, excluzând-i chiar. Cum să dai afară din partid un primar al celui mai mare municipiu care nu este reședință de județ din țară? Cum să preiei o organizație cu 3 parlamentari și să îl excluzi pe unul, iar despre ceilalți să spui că tu nu îi recunoști drept membrii de partid?

Astfel ajungi să obții rușinosul scor de 18% la nivel județean, penultima organizație din țară, în fața județului Sibiu, la 6 procente diferența de următorul clasat…sunteți o rușine pentru social-democrația clujeana, un mizantrop cu vocabular suburban care nu are finețea să gestioneze un partid de stânga într-un județ de nivelul Clujului. Clujenii au așteptarea de la un lider politic să aibă cel puțin un comportament demn de o persoană publică, de preferat chiar mai mult de atât, un lider politic este obligatoriu să aducă cinste comunității pe care o reprezintă, nicidecum sa nu aibă un comportament deviant.

Domnule președinte al PSD Cluj, cred că demisia dumneavoastră ar fi privită drept o binecuvântare atât de către membrii PSD Cluj, cât și de către cetățenii județului Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *