Guvernul pedepsește industria HORECA, industrie care a oferit cafele gratuite celor care ies la vot, o combinație de ironie și cinism.

Industria HORECA a suferit enrom de pe urma deciziilor proaste și a incapacității statului de a interveni într-un mod clar în economie. În urmă cu un an s-a decis amânarea plății unor taxe și impozite din partea industriilor afectate de COVID-19. Acum, fiind încă într-o situație gravă din punct de vedere al evoluției pandemiei, unele industrii sunt îngenuncheate, activitatea fiindu-le suspendată parțial sau total.

Dar, cu toate că situația evoluției pandemiei nu s-a îmbunătățit, statul a început “vânătoarea de vrăjitoare“, solicitând banii datorați, deși la începutul pandemiei s-au promis diverse ajutoare. Dar pentru a beneficia de ajutoare, ghici ce? nu trebuie să ai datorii către stat. Adică e doar o metodă mizerabilă prin care statul spune “Noi vă dăm, dar mai întâi trebuie să nu aveți datorii”. Ori e prostie, ori e o bătaie de joc.

De unde ar putea să scoată acești oameni banii pentru a-și plăti datoriile când același stat le suspendă activitatea? Mi se pare că acesta a fost modul prin care Guvernul s-a spălat pe mâini, neavând curajul să spună faptul că nu este capabil să ajute în niciun fel nicio industrie a acestei națiuni. Totuși, dacă s-a pornit campania de vaccinare, de ce nu se pot deschide aceste afaceri pentru cei vaccinați? Exact pe modelul aplicat de statul israelian.

Dacă sunt deschise mall-urile, dacă se poate merge la fitness (fără mască), de ce nu se poate merge la restaurant dacă ești vaccinat? Cred că la fel cum orice guvern este capabil să dea ordonanțe de urgență la ora 22, și acest guvern ar trebui sa fie capabil să ia niște decizii prin care să nu îngroape niște afaceri, să nu lase mii de oameni fără loc de muncă și să nu lase o mulțime de industrii conexe industriei HORECA să arunce pe piață o mulțime de șomeri.

Orice om politic care vrea să conducă un popor ar trebui să fie conștient de faptul că o criză devine cu adevărat gravă în momentul în care ea devine una socială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *